Wpisz swoje słowo kluczowe

Olej ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów

(1 opinia klienta)

17.7039.70

Olej ze słodkich migdałów jest bezpiecznym, naturalnym i wszechstronnie stosowanym olejem zarówno dla dorosłych jak i niemowląt. Przeznaczony do każdego rodzaju skóry. 

 

Właściwości kosmetyczne: 

 

  • ujędrnia skórę, łagodzi podrażnienia oraz opóźnia procesy starzenia
  • chroni skórę przed działaniem negatywnych czynników zewnętrznych
  • nie powoduje reakcji alergicznych i nie podrażnia
  • jest stosowany w leczeniu egzemy oraz łuszczycy
  • wykorzystywany jest w pielęgnacji skóry wrażliwej i przesuszonej

 

Zastosowanie: mydła, kremy, balsamy, serum, świeczki do masażu, peelingi

Postać: jasnożółta, bezzapachowa, lepka ciecz

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu

 

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Wyczyść
N/A W magazynie Brak danych Kategorie: , , . , , , , , , .

Opis

Olej ze słodkich migdałów

Z czego składa się olej ze słodkich migdałów?

Olej ze słodkich migdałów składa się z:

  • kwasów – głównie z oleinowego oraz linolowego
  • witamin – A, B1, B2, B6, D i E.
  • potasu, wapnia, żelaza, fosforu oraz magnezu

Z czego jest pozyskiwany?

Pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimo nasion drzewa migdałowego.

Właściwości kosmetyczne

Ze względu na bogatą wartość wielonienasyconych  kwasów tłuszczowych  znalazł zastosowanie w naturalnej pielęgnacji skóry:

  • wykazuje właściwości nawilżające
  • jest idealny zarówno na skórę, jak i paznokcie i włosy
  • nadaje się do pielęgnacji każdego typu cery, w szczególności suchej wrażliwej
  • świetnie sprawdza się w pielęgnacji delikatnej, łatwej do podrażnienia skóry niemowląt
  • wygładza, nawadnia skórę, łagodzi podrażnienia
  • jest stosowany w leczeniu egzemy oraz łuszczycy
  • wykazuje właściwości hipoalergiczne
  • ponadto łagodzi stany zapalne, pomaga skórze wrażliwej i atopowej
  • jest łagodny, lekko i szybko się wchłania

Proste przepisy z olejem ze słodkich migdałów

Olej do oczyszczenia twarzy – doskonale sprawdza się jako kosmetyk do demakijażu makijażu i oczyszczenia twarzy.  W tym wypadku najpierw należy nałożyć olej ze słodkich migdałów na wacik a następnie przetrzeć nim twarz.

Peeling – zmieszaj razem z cukrem, solą bądź kawą, posmaruj skórę i zmyj wodą

Olejek do włosów –  wetrzyj w mokre końcówki włosów jak odżywkę bez spłukiwania i zmyj po 15 minutach za pomocą szamponu.

Olejek do masażu – zmieszaj 100 ml oleju migdałowego z 15 kroplami ulubionego olejku eterycznego (możesz je zakupić tutaj: „Olejki eteryczne”)

W poniższym filmie pokazuję jak wykonać puszyste masło do ciała z udziałem oleju ze słodkich migdałów:

Zastosowanie oleju ze słodkich migdałów w kosmetykach

Olej ze słodkich migdałów dodaje się do kosmetyków, w tym do mydeł, przede wszystkim w celu zwiększenia właściwości pielęgnujących. Jeśli chcesz wykonać mydło w użyciem tego oleju zachęcam do skorzystania z gotowego przepisu na mydło różane.

Zaś szczegółowe informacje w jaki sposób wykonać oraz dodatkowo wzbogacić pielęgnujące właściwości mydeł odnajdziesz w warsztacie online “Jak zrobić mydło w 5 krokach?”

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych

1 opinia dla Olej ze słodkich migdałów

  1. oksana.neczytajlo-9239 (zweryfikowany)

    Bardzo dobrej jakości olej. Wykorzystuję go do mydeł, kremów, szamponów w kostce. Polecam serdecznie.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może zainteresuje Cię również...