Wpisz swoje słowo kluczowe

Olej z pestek dyni

11.70

Olej dyniowy pozyskuje się  z tłoczenia na zimno. Jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Można go stosować na każdy rodzaj cery, a zwłaszcza z trądzikiem, bliznami oraz przebarwieniami.

 

Właściwości kosmetyczne:

 

  • antyoksydacyjne, odżywiające i przeciwbakteryjne
  • wspomaga walkę z niedoskonałościami skórnymi, jak pryszcze i wypryski
  • poprawia i wzmacnia kondycję włosów
  • włosy są gęstsze oraz bardziej błyszczące
  • wpływa na pozbycie się efektu przedwczesnego łysienia

 

Zastosowanie: kremy, balsamy, odżywki do włosów, serum, szampony w kostce

Postać: żółta, lepka ciecz

Przechowywanie: w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej

Wyczyść

Opis

Szczegółowe informacje w jaki sposób wykonać oraz dodatkowo wzbogacić pielęgnujące właściwości mydeł odnajdziesz w warsztacie online “Jak zrobić mydło w 5 krokach?”

Dodatkowe informacje

Gramatura

50 g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z pestek dyni”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *