Olej neem nierafinowany zimnotłoczony

Brak

Olej neem nierafinowany zimnotłoczony

(1 opinia klienta)

7.7023.70

Olej neem (z miodli indyjskiej) pozyskiwany jest z nasion drzewa miodla indyjska i najczęściej wykorzystuje się go do produkcji kosmetyków. Stosowany jest do pielęgnacji skóry i włosów, w tym do walki z łuszczycą, AZS, grzybicą i egzemą.

 

Właściwości kosmetyczne: 

 

  • działa antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne
  • reguluje pracę gruczołów łojowych
  • wzmacnia cebulki włosów
  • wspomaga pielęgnację cery trądzikowej
  • usuwa przebarwienia na skórze
  • przeciwdziała rozdwajaniu końcówek włosów
  • spowalnia starzenie

 

Zastosowanie: szampony w kostce, kremy, balsamy, odżywki do włosów, mydła

Postać: brązowa, gęsta ciecz o specyficznym zapachu

Przechowywanie: w suchym miejscu w zamkniętym opakowaniu

 

INCI: Azadirachta Indica (Neem Oil)

Wyczyść

N/A Brak w magazynie Brak danych Kategorie: , , . , , , , .

Opis

Olej neem

Olej neem ma wszechstronne zastosowanie w kosmetyce:

  1. Włosy – dodatek do szamponów – wzmacnia cebulki oraz stymuluje wzrost silnych i mocnych włosów, wspomaga też walkę z łupieżem
  2. Ciało – składnik balsamów – zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
Pojemność

20ml, 50ml, 100ml

1 opinia dla Olej neem nierafinowany zimnotłoczony

  1. Diana Lukoic

    Jest dobrym olejem dla szamponów 🙂 Polecam 🙂

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może zainteresuje Cię również...