Wpisz swoje słowo kluczowe

Olej z pestek moreli rafinowany

Olej z pestek moreli rafinowany

7.70

Olej z pestek moreli ma właściwości nawilżające i wygładzające naskórek. Poprawia kondycję skóry oraz regeneruje spierzchnięte usta. Może być stosowany do skóry wrażliwej, podrażnionej. Znalazł zastosowanie również przy wyrobie mydła.

 

Zastosowanie oleju z pestek moreli w mydłach: odpowiada za właściwości pielęgnujące

Postać: jasnożółta, bezzapachowa, lepka ciecz

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym pojemniku, nie wystawiać na promienie słoneczne
Waga w opakowaniu: 50 gram

 

Surowiec kosmetyczny

 

Czas przygotowania zamówienia do wysyłki: 2-3 dni robocze

Opis

Olej z pestek moreli

1. Z czego składa się olej z pestek moreli?


Olej z pestek moreli składa się przede wszystkim z:

  • nienasyconych kwasów tłuszczowych (m.in. oleinowy i linolowy)
  • witaminy A i E

2. Z czego jest pozyskiwany?

Olej z pestek moreli otrzymywany jest nasion owoców moreli zwyczajnej.


3. Właściwości kosmetyczne

Ze względu na bogatą wartość kwasów tłuszczowych olej ten znalazł zastosowanie w naturalnej pielęgnacji skóry:

  • wzmacnia i regeneruje włosy
  • dodatkowo zabezpiecza włosy przed wypadaniem
  • wzmacnia cebulki włosów oraz stymuluje je do wzrostu
  • ponadto wygładza, ujędrnia, natłuszcza, chroni i nawilża skórę
  • zapobiega powstawaniu zmarszczek

4. Proste przepisy

Olej do oczyszczenia twarzy – doskonale sprawdza się jako kosmetyk do demakijażu makijażu i oczyszczenia twarzy.  W tym wypadku najpierw należy nałożyć olej na wacik, a następnie przetrzeć nim twarz.

Peeling – zmieszaj razem z cukrem, solą bądź kawą, posmaruj skórę i zmyj wodą

Olejek do włosów –  wetrzyj w mokre końcówki włosów jak odżywkę bez spłukiwania i zmyj po 15 minutach za pomocą szamponu

Olejek do masażu – zmieszaj 100 ml oleju z pestek moreli z 15 kroplami ulubionego olejku eterycznego (możesz je zakupić tutaj: “Olejki eteryczne”)

Do kąpieli – dolej bezpośrednio do wody

Serum – dodaj witaminę C i otrzymaj olejowe serum na zmarszczki


5. Zastosowanie oleju z pestek moreli w mydłach

Olej ten dodaje się do mydeł przede wszystkim w celu zwiększenia właściwości pielęgnujących.


Zaś szczegółowe informacje w jaki sposób wykonać oraz dodatkowo wzbogacić pielęgnujące właściwości mydeł odnajdziesz w warsztacie online “Jak zrobić mydło w 5 krokach?”

Dodatkowe informacje

Gramatura

100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z pestek moreli rafinowany”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *