Wpisz swoje słowo kluczowe

Kwasek cytrynowy

Kwasek cytrynowy

12.70

Kwasek cytrynowy jest stosowany w produkcji kosmetyków m.in. toników, kremów głównie w celu rozjaśniania przebarwień. Jest też głównym składnikiem kul do kąpieli. Ponadto jest polecany do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej.

 

Charakterystyka:

 

  • posiada właściwości oczyszczające, ściągające i rozjaśniające
  • dzięki swym właściwościom złuszczającym zapobiega powstawaniu zaskórników
  • wykazuje działanie antybakteryjne, dzięki czemu redukuje stany zapalne
  • stosuje się go do regulowania pH w kosmetykach (obniża pH)
  • stanowi bezpieczny środek do sprzątania (wybiera i odkamienia)

 

Postać: biały proszek

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu

Wyczyść
N/A W magazynie brak Kategorie: , . , , , .

Opis

Szczegółowe informacje w jaki sposób wykonać oraz wzbogacić pielęgnujące właściwości mydeł odnajdziesz w warsztacie online „Jak zrobić mydło w 5 krokach?”

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kwasek cytrynowy”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *