Wpisz swoje słowo kluczowe

Kwasek cytrynowy

Kwasek cytrynowy

18.70

Kwasek cytrynowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni jak i przy w robieniu domowych kosmetyków m.in. toników, kremów, peelingów, serum oraz szamponów. Jest też głównym składnikiem kul do kąpieli.

 

Charakterystyka:  

 

  • posiada właściwości oczyszczające, ściągające i rozjaśniające
  • złuszcza oraz zapobiega powstawaniu zaskórników
  • wykazuje działanie antybakteryjne, redukuje stany zapalne
  • stosowany jest do regulowania pH w kosmetykach (obniża pH)
  • stanowi bezpieczny środek do sprzątania (wybiera i odkamienia)

 

Postać: biały proszek

Rodzaju kwasku: wodny, spożywczy

Opakowanie: papierowy worek strunowy

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu

Wyczyść

N/A Na stanie Brak danych Kategorie: , . , , , .

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kwasek cytrynowy”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *