Wpisz swoje słowo kluczowe

Hydrolat lawendowy

Hydrolat lawendowy

(1 opinia klienta)

12.70

Hydrolat lawendowy to „woda kwiatowa”, która powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji olejków eterycznych. Ma charakterystyczny dla lawendy ziołowo-kwiatowy zapach.

 

 Właściwości kosmetyczne hydrolatu lawendowego:  

 

  • jest polecany do każdego rodzaju cery
  • działa antyseptyczne, łagodząco, antyoksydacyjne i przeciwzapalnie
  • przyspiesza regenerację, zmniejsza obrzęki 
  • wzmacnia cebulki włosów oraz przeciwdziała ich wypadaniu
  • łagodzi podrażnienia skóry głowy
  • może być stosowany bezpośrednio na skórę, jako tonik lub mgiełka, bądź dodatek do innych kosmetyków (kremów, maseczek, szamponów)

 

INCI: Lavandula Angustifolia Flower Water

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętej butelce, w temperaturze pokojowej

Opakowanie: butelka PCV

Wyczyść
N/A W magazynie Brak danych Kategorie: , . , , , , .

Opis

Szczegółowe informacje w jaki sposób wykorzystywać hydrolaty i wykonywać z nich domowe kosmetyki odnajdziesz w ebooku „Kosmetyki naturalne. Krok po kroku”.

1 opinia dla Hydrolat lawendowy

  1. Wanda

    Mój ulubieniec! Dodaje go zawsze do kremów i balsamów.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *