Hydrolat różany

Hydrolat różany

(1 opinia klienta)

16,70 

Hydrolat różany to surowiec kosmetyczny, który może być wykorzystywany w domowych recepturach kosmetycznych. Hydrolaty, nazywane też „wodami kwiatowymi” lub „wodami roślinnymi”, powstają najczęściej podczas destylacji roślin. Hydrolat różany, pozyskiwany z róży damasceńskiej, ma przyjemny, delikatny, kwiatowy zapach.

 

Właściwości kosmetyczne hydrolatu różanego:

 

  • polecany jest szczególnie do cery dojrzałej, wrażliwej, naczynkowej, suchej oraz skłonnej do niedoskonałości

  • pomaga odświeżyć skórę i przywrócić jej uczucie komfortu

  • wspiera pielęgnację skóry skłonnej do zaczerwienień

  • sprawdzi się w pielęgnacji skóry, której zależy na uczuciu wygładzenia, miękkości i delikatnego tonizowania

  • może być stosowany jako składnik toników, mgiełek, maseczek, kremów, balsamów, szamponów i innych kosmetyków DIY

  • sprawdzi się również jako dodatek do domowych kosmetyków naturalnych, w których zależy Ci na lekkiej, roślinnej bazie wodnej o przyjemnym zapachu

 

Rodzaj produktu: surowiec kosmetyczny

INCI: Rosa Damascena Flower Water

Układ konserwujący: brak informacji

Marka produktu: Esent

 

Opakowanie: brązowa butelka szklana

Informacje dodatkowe

WagaBrak danych

1 opinia dla Hydrolat różany

  1. Diana Lukoic

    Dobry hydrolat 🙂 Polecam kupić

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *