Wpisz swoje słowo kluczowe

Gliceryna roślinna

Gliceryna roślinna

8.7019.70

Gliceryna roślinna (99,5%) inaczej nazywana jest glicerolem. To gęsta, bezwonna ciecz o charakterystycznym, lekko słodkawym smaku. Jest bezpiecznym i popularnym składnikiem stosowanym w lekach, żywności, kosmetykach i innych produktach domowego użytku.  

 

Właściwości kosmetyczne gliceryny roślinnej:

 

  • ma działanie nawilżające
  • wygładza i uelastycznia powierzchnię skóry
  • chroni przed szkodliwymi czynnikami atmosferycznymi
  • wspiera funkcjonowanie lipidów skórnych
  • zapobiega ich wysychaniu oraz krystalizacji poszczególnych składników

 

Postać: przezroczysty żel
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Wyczyść

Opis

Szczegółowe informacje w jaki sposób wykonać oraz wzbogacić pielęgnujące właściwości mydeł odnajdziesz w warsztacie online „Jak zrobić mydło w 5 krokach?”

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Gliceryna roślinna”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *