Hydrolat lawendowy

Hydrolat lawendowy

(1 opinia klienta)

14,70 

Hydrolat lawendowy to surowiec kosmetyczny, który może być wykorzystywany w domowych recepturach kosmetycznych. Hydrolaty, nazywane też „wodami kwiatowymi” lub „wodami roślinnymi”, powstają najczęściej podczas destylacji roślin. Hydrolat lawendowy ma charakterystyczny, ziołowo-kwiatowy zapach.

 

Właściwości kosmetyczne hydrolatu lawendowego:

 

  • polecany jest szczególnie do każdego rodzaju cery, także tej wymagającej łagodnej pielęgnacji

  • pomaga odświeżyć skórę i przywrócić jej uczucie komfortu

  • wspiera pielęgnację skóry skłonnej do podrażnień i zaczerwienień

  • sprawdzi się w kosmetykach do pielęgnacji skóry głowy oraz włosów, jako lekka, roślinna baza wodna

  • może być stosowany jako składnik toników, mgiełek, maseczek, kremów, balsamów, szamponów i innych kosmetyków DIY

  • sprawdzi się również jako dodatek do domowych kosmetyków naturalnych, w których zależy Ci na delikatnej, ziołowo-kwiatowej nucie zapachowej

 

Rodzaj produktu: surowiec kosmetyczny

INCI: Lavandula Angustifolia Flower Water

Układ konserwujący: brak informacji

Marka produktu: Esent

 

Opakowanie: brązowa butelka szklana

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych

1 opinia dla Hydrolat lawendowy

  1. Wanda

    Mój ulubieniec! Dodaje go zawsze do kremów i balsamów.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *