Wpisz swoje słowo kluczowe

Polisorbate

10.7022.70

Polisorbate (80) jest związkiem otrzymywanym na bazie oliwy. Zapobiega powstawaniu tłustych plam poprzez rozpuszczenie oleju w wodzie. Jest biozgodny, biodegradowalny oraz dobrze tolerowany przez skórę.  

 

W jakim celu się go używa?  

 

  • rozpuszcza tłuszcze w wodzie
  • jako stabilizator mazideł
  • ułatwia wprowadzenie witamin do kosmetyku (np. E)
  • wzmacnia zapach olejków zapachowych w olejach

 

Postać: jasnożółta, gęsta ciecz

Stosowanie: wymieszać z olejem bazowym w stosunku około 1:1, max 5% całkowitej masy kosmetyku

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach  

 

Przejdź na dół strony, aby zobaczyć przykładowe zastosowanie Polisorbate.
Wyczyść

Opis

Zastosowanie Polisorbate:

  • sól do kąpieli oraz peeling –  wzbogacone o oleje lub olejki eteryczne nie będą pozostawiać nadmiaru tłustego filmu na skórze oraz równomiernie rozpuszczą się nie pozostawiając tłustej warstwy na powierzchni wody oraz na wannie
  • kula kąpielowa – podczas ich użycia w kąpieli, zawarte w nich tłuszcze rozpuszczą się w wodzie, nie pozostaną na powierzchni wody ani na wannie
  • odświeżacz powietrza oraz mgiełka w spreyu– powoduje rozpuszczenie olejków zapachowych i eterycznych w wodzie
  • oliwka do ciała – powoduje wzmocnienie wyczuwalności zapachu olejków zapachowych i eterycznych w oliwkach
  • szampon i żel pod prysznic – dodatek tłuszczy nie będzie oddzielać się od baz kosmetycznych, a wszystkie dodatki dobrze połączą się w całość, zaś dodane oleje nie będą pozostawiać tłustej warstwy na skórze, włosach i wannie

 

 

Dodatkowe informacje

Gramatura

100g, 250g, 500g, 1000g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Polisorbate”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *