Wpisz swoje słowo kluczowe

Mika malinowa

8.70397.00

Mika perłowa (pigment perłowy, pigment mineralny, barwnik perłowy) to naturalnie występujący w przyrodzie minerał, który znalazł wiele zastosowań. Wykorzystuje się ją m.in. do barwienia kosmetyków. Nadaje im piękny, połyskujący kolor.

 

Charakterystyka:

 

  • surowiec jakości kosmetycznej
  • występuje w postaci błyszczącego proszku
  • przechowywać w szczelnym opakowaniu
  • chronić przed wilgocią i światłem
  • zdjęcie pokazuje mydło sodowe zabarwione miką oraz zaaplikowaną na dłoni

 

Zastosowanie: mydła, kule do kąpieli, szampony, żele pod prysznic, balsamy, kremy, lakiery do paznokci, cienie do powiek, kredki do brwi, pudry do makijażu, róże do policzków, szminki, błyszczyki, świece

 

Rzeczywista barwa miki może się różnić od zdjęć produktowych z uwagi na różne ustawienia monitora. Ponadto zaleca się przetestować niewielką ilość barwnika na małej partii kosmetyku, gdyż przy różnych formulacjach ostateczny kolor kosmetyku może się różnić między sobą. 

Wyczyść

N/A Na stanie Brak danych Kategorie: , . , , , , .

Opis

Jak dodać mikę do mydła? Rozrzedź mikę w oliwie i następnie w takiej postaci dodaj do masy mydlanej.

Więcej na temat barwienia mydeł przeczytasz we wpisie „Jak zabarwić mydło? Proste sposoby…”

jak zrobić mydło

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mika malinowa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *