Wpisz swoje słowo kluczowe

Olej z nasion chia

15.70

Olej z nasion chia (z nasion Szałwii Hiszpańskiej) – nasiona pochodzą z plantacji w Meksyku, gdzie tradycja uprawy i wykorzystania leczniczych właściwości sięga czasów prekolumbijskich. W swym składzie zawiera dużo kwasów tłuszczowych omega-3. Ponadto jest bogaty w witaminy oraz minerały. Regeneruje, odżywia i rewitalizuje wszystkie rodzaje skóry.

 

Właściwości kosmetyczne:

 

  • odżywia skórę okolic mieszków włosowych
  • wzmacnia je i zapobiega ich wypadaniu
  • zmniejsza drobne zmarszczki
  • poprawia elastyczność skóry
  • jest pomocny w leczeniu skóry trądzikowej
  • uelastycznia skórę oraz ujednolica jej koloryt
  • dodatkowo wspomaga regenerację komórek skóry oraz odżywia
  • działa rewitalizująco, wygładzająco i odmładzająco

 

Zastosowanie: szampony w kostce, kremy, balsamy, odżywki do włosów

Postać: jasnożółta, bezzapachowa, lepka ciecz

Przechowywanie: w suchym miejscu

Wyczyść

Opis

Olej z nasion chia

Olej z nasion chia ma wszechstronne zastosowanie w kosmetyce:

  1. Włosy – dodatek do szamponów – wzmacnia cebulki oraz stymuluje wzrost silnych i mocnych włosów, wspomaga też walkę z łupieżem
  2. Ciało – składnik balsamów – zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą
  3. Twarz – pojedynczy składnik – jako baza pod makijaż

Dodatkowe informacje

Gramatura

50 g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z nasion chia”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *