Wpisz swoje słowo kluczowe

Olej z nasion bawełny

Olej z nasion bawełny

7.70

Olej z nasion bawełny jest pozyskiwany z nasion bawełny indyjskiej. Zawiera blisko 90% nienasyconych kwasów tłuszczowych, a konkretnie kwasu olejowego i linolowego. Poleca się go do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do alergii.

 

Właściwości kosmetyczne:

 

  • działa przeciwzapalnie i przeciwalergicznie
  • poprawia krążenie w skórze ciała i głowy
  • wspomaga regenerację i odbudowę skóry suchej i podrażnionej
  • przywraca włosom naturalny blask
  • przyspiesza regenerację włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi
  • zapobiega łamliwości włosów i rozdwajaniu się końcówek
  • eliminuje objawy łupieżu i łuszczycy
  • zmiękcza skórki paznokci

 

Zastosowanie: kremy, balsamy, odżywki do włosów, serum, szampony w kostce

Postać: jasnożółta, bezzapachowa, lepka ciecz

Przechowywanie: w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej

 

INCI: Gossypium (Cotton) Seed Oil

Wyczyść
N/A W magazynie brak Kategorie: , , . , , , , , .

Opis

Zaś szczegółowe informacje w jaki sposób wykonać oraz dodatkowo wzbogacić pielęgnujące właściwości mydeł odnajdziesz w warsztacie online “Jak zrobić mydło w 5 krokach?”

Dodatkowe informacje

Gramatura

50 g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z nasion bawełny”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Może zainteresuje Cię również...