Wpisz swoje słowo kluczowe

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy

8.70

Olej z kiełków pszenicy tłoczony jest na zimno z ziaren pszenicy, które zdążyły lekko zakiełkować. Jest bardzo dobrym źródłem witaminy E. Zawiera również naturalne przeciwutleniacze neutralizujące działanie wolnych rodników oraz lecytynę.

 

Właściwości kosmetyczne:

 

  • regeneruje, odżywia i uelastycznia skórę
  • spowalnia procesy starzenia
  • ponadto ma właściwości łagodzące, koi i goi stany zapalne skóry

 

Zastosowanie: kremy, balsamy, odżywki do włosów, serum, szampony w kostce

Postać: pomarańczowa, bezzapachowa, lepka ciecz

Przechowywanie: w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej

 

INCI: Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil

Wyczyść
N/A W magazynie brak Kategorie: , , . , , , , , .

Opis

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy ma wszechstronne zastosowanie w kosmetyce:

  1. Włosy – dodatek do szamponów – przy pielęgnacji suchych i pozbawionych życia włosów, pobudza mikrokrążenie przy cebulkach włosów oraz zapobiega wypadaniu włosów
  2. Ciało – składnik balsamów – leczy blizny, działa przeciwzapalnie i łagodząco na skórę
  3. Twarz – serum do twarzy – odżywia i regeneruje, ponadto rozjaśnia cienie pod oczami

Dodatkowe informacje

Gramatura

50g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z kiełków pszenicy”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Może zainteresuje Cię również...