Macerat ze skrzypu polnego

20%

Macerat ze skrzypu polnego

14,96 

Macerat ze skrzypu polnego to olej otrzymywany poprzez macerację skrzypu polnego w oleju słonecznikowym. Skrzyp polny jest rośliną znaną ze swoich właściwości zdrowotnych i pielęgnacyjnych. Macerat z tej rośliny może być używany zarówno w pielęgnacji skóry, jak i włosów.

 

Właściwości maceratu ze skrzypu polnego:

 

  • wzmocnia włosy i paznokcie
  • poprawia elastyczności skóry i zapobiega utracie jędrności
  • chroni skórę przed działaniem wolnych rodników i opóźnia procesy starzenia
  • łagodzi infekcje skórne i stany zapalne
  • zwalcza łupież, świąd i podrażnienia
  • reguluje wydzielanie sebum przez skórę

 

Zastosowanie: kremy, balsamy, odżywki do włosów, mydła, szampony

Postać: jasnożółta, bezzapachowa ciecz

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu

 
INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Equisetum Arvense Extract
 
Termin ważności: 01.08.2024r.
Wyczyść

N/A Na stanie Brak danych Kategorie: , . , , .

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Macerat ze skrzypu polnego”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *